Nu in Blogboek: Eén plek voor alle documenten

Het is zover! Vanaf vandaag kunnen documenten opgeslagen en gedeeld worden in Blogboek. Diagnoses, verslagen, rapporten, oefeningen of filmpjes, kortom alles wat van belang is en wat je graag bij elkaar wilt hebben.

Lees verder

Uitnodigingsbrief voor ouder of professional

Je bent ouder van een kind of je bent professional en je hebt besloten dat je Blogboek wilt gaan inzetten als communicatiemiddel. Dat juichen we natuurlijk van harte toe. Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we uitnodigingsbrief gemaakt die je verder kunt invullen en in het schriftje kunt stoppen. Met aparte afknipstrook voor […]

Lees verder

Je Blogboek omzetten naar de Standaard versie

Met de Gratis versie kun al goed aan de slag. Wil je meer professionals kunnen toevoegen, dan kun je over naar de betaalde Standaard versie van Blogboek. Je kunt als het niet meer nodig is, gewoon weer terug naar de gratis versie. Je gegevens blijven bewaard.

Lees verder

Waar zit de tijdswinst voor professional en ouders?

We zeggen vaak dat Blogboek tijdswinst oplevert voor zowel ouder als professional, maar hoe zit dat nou precies? We geven een paar voorbeelden waar de tijdsbesparing kan zitten. Je kunt zelf eenvoudig bepalen of het bij jou van toepassing is, zodat je je eigen tijdswinst kunt berekenen.

Lees verder

Wat levert Blogboek op?

We hebben Blogboek ontwikkeld, omdat we denken dat het iets oplevert voor alle betrokkenen en daardoor ook voor het kind zelf. Dat verschilt uiteraard per situatie en per kind. En hangt er van af hoe je Blogboek inzet en welke afspraken je hierover maakt. We noemen een aantal mogelijkheden.

Lees verder

Het verschil tussen een dossier en Blogboek

Er is veel discussie over ‘het dossier’. We hebben het Elektronische Patiënten Dossier wat tot nu toe vaak negatief in het nieuws komt. In de jeugdzorg denkt men na over dossiers ‘in de cloud’ of digitale dossiers, waar ouders ook in kunnen kijken. En wat is Blogboek dan? Laat ik eerst ingaan op de kenmerken […]

Lees verder

Blogboek aangemaakt, professionals uitgenodigd en dan?

Als je de professionals hebt uitgenodigd en ze komen in een bijna leeg Blogboek, dan zullen ze niet erg snel reageren. Dus vul meteen het algemene profiel van het kind in. En geef professionals rechten voor dit profiel. Om Blogboek levend te houden geef ik je wat tips, op basis van mijn eigen ervaring.

Lees verder

Vaak gehoorde vragen van professionals

Natuurlijk is er soms weerstand om Blogboek te gaan gebruiken. Onbekend maakt immers onbemind. Daarom willen we hier wat onbekendheden oplossen, want we willen natuurlijk wel graag bemind worden…

Lees verder

Professionals overtuigen mee te doen

‘Ouders maken een Blogboek aan van hun kind en nodigen daarna de professionals uit.’ Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Zoals sommige ouders vragen: ‘Hoe overtuig ik de professional ervan dat hij gaat meewerken aan Blogboek?’ en ‘Zijn professionals bereid om mee te werken?’

Lees verder

Werken met Blogboek: waar begin je?

Je overweegt met Blogboek aan de slag te gaan. Hoe gaat dat in zijn werk? Een account aanmaken, professionals uitnodigen, hoe doe ik dat? En wat vul ik in? Het wijst voor zich maar zetten graag de eerste stappen voor je op een rij.

Lees verder

Vragen? Wij staan voor je klaar.

Johannes Wolters

Johannes Wolters

johannes@blogboek.com
06 1736 2885

Sanne-Lot van Ulzen

Sanne-Lot van Ulzen

sanne-lot@blogboek.com
06 2504 0825