Vaak gehoorde vragen van professionals

Natuurlijk is er soms weerstand om Blogboek te gaan gebruiken. Onbekend maakt immers onbemind. Daarom willen we hier wat onbekendheden oplossen, want we willen natuurlijk wel graag bemind worden…

Kost het extra tijd?

Blogboek doet niets anders dan het structureren van alle bestaande communicatie, het is dus niets extra’s. In de huidige situatie wordt ook met de ouders gecommuniceerd per mail, schrift, telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Dat gebeurt nu via Blogboek. Als je het schrift vervangt door Blogboek, dan gebeurt er niets extra’s, maar wel iets anders. En als je daarna ervoor kiest om wekelijks de voortgang per doel te melden in plaats van dagelijks diverse nieuwtjes, dan bespaart het zelfs tijd. Bespreek het en maak er eventueel afspraken over.

Weer een systeem erbij

Dit argument wordt soms door professionals gebruikt. Er wordt bedoeld dat ze nu niet alleen hun eigen administratie moeten vullen, maar ook het Blogboek.
Blogboek is echter geen administratiesysteem. Zodra Blogboek gebruikt wordt, vervalt deze weerstand. Omdat Blogboek uiterst gebruiksvriendelijk is en eenvoudig in het gebruik.

Is het beveiligd?

Alle accounts zijn beschermd met wachtwoord en gebruikersnaam en alleen de ouders bepalen wie toegang hebben. De data tussen jouw computer en onze server wordt versleuteld verzonden via een beveiligde (https) verbinding. Je kunt dat in je browser zien. Hoe je dat ziet verschilt per browser maar meestal zie je een slotje. Het betekent dat je zeker weet dat je verbinding maakt met blogboek.com en niet met iemand die zich zo voordoet. Versleuteld data versturen betekent dat je gegevens niet door anderen te lezen zijn als je ze verstuurd.

Mijn gezinnen kunnen dit niet

1% van de gezinnen heeft een dusdanige problematiek dat eigen regie nog lastig is, maar de overigen ouders kunnen Blogboek gebruiken. Sommige hebben daarbij -tijdelijk- ondersteuning nodig, anderen kunnen niet alles in Blogboek, maar wél een deel. Het gaat om dat deel wat wél kan. Dat geeft ouders het gevoel weer enige invloed te hebben op het welzijn van het kind en het geeft tijdsbesparing aan de zorginstelling.

Onze gezinnen kunnen niets met een computer

Volgens het CBS heeft 96% van de gezinnen in 2012 de beschikking over een pc met internet, die minimaal 1x per week gebruikt wordt voor communicatie. Daarbij kun je het gebruik van Blogboek het beste vergelijken met internetbankieren en wie kan dat niet?